Mittasuhteista

Meillä on ollut lähes samoja  huonekaluja vuodesta 2010. Muutama vaihto tai lisäys on ollut kun huonemäärä (ja henkilömäärä) on kasvaneet, mutta tietyt mittasuhteet huonekaluissa ovat pysyneet samoina. Esim. sohvan vaihtuessa kankaisesta nahkaiseen, pysyi koko lähes samana.

Tässä asunnossa tuntuu tilaa olevan silti enemmän kuin kesällä asuntonäytöissä pystyi edes havaitsemaan. Kesällä kaikki tuntui paljon ahtaammalta, vaikka edellisellä asukkaalla oli sirompia huonekaluja. Niitä oli silti ehkä määrällisesti enemmän. Olohuoneesta esimerkiksi jännitin etukäteen, että saammeko sohvaa mitenkään mahtumaan, kunnes tajusimme ettei sitä tietenkään ole pakko asettaa seinää tai ikkunaa vasten.

TV-taso on hankittu joskus vuonna 2013 Hobby Hallin alesta ja nyt ensimmäistä kertaa se tuntuu aivan liian pieneltä. TV voisi olla ainakin 20-30 cm korkeammalla myös, että katseen suunta olisi parempi eikä jalat olohuoneen pöydällä lekotellessa joudu väistelemään omia varpaitaan.

Myös muksun leluille olisi hyvä keksiä jokin järkevämpi säilytys-/leikkimisratkaisu. Voilá, alla telkkarialue luonnontilassaan.

Ikean Bestå-taso seinästä seinään asennettuna voisi rauhoittaa tuota näkymää merkittävästi. Se myös vetäisi sisälleen hyvin leluja ja muuta olohuoneessa käytettävää sälää, lautapeleja jne. Liuska-aralia tuossa nurkassa kaipaisi myös isompaa istutusruukkua ja keväällä aimo annoksen lannoitetta. Aiemmissa asunnoissa olen vähän laiminlyönyt sitä ettei se kasvaisi liian suureksi. Nyt olisi tilaa kasvattaa se vaikka kattoon saakka.

img_8693-1
Kas näin, maagiset sisustussuunnittelutaitoni olkaa hyvät! Ihan itse iPhonella piirsin. 😉

Sitten hiukan erilaista tunnelmaa mittasuhteista. Jännitin aiemmin sitä puu- ja kivitason yhdistämisen toimivuutta, mutta tähän asti tämä on ollut aivan loistava ratkaisu. Kivitasoon piti leikata parin sentin jatkopala siitä ylijääneestä osasta, koska tuo altaan kattava osa jäi piirun verran lyhyeksi. Jatkopalan sauma kaipaa vielä yhden silikonikerroksen, mutta muuten en juurikaan sitä enää huomaa.

img_8694
Laattojen reunat on vielä siistimättä, mutta onneksi hämärässä nurkassa ne ei pistä niin paljon silmään.

Ostan joka vuosi myös eukalyptuksen oksia tuomaan tuoksua. Ensimmäistä kertaa sai ottaa kunnolla pitkiä ja isoja oksia, koska aiemmin ei ole ollut tilaa tai paikkaa tuolle isolle ruukulle.

Uusia huonekaluhankintoja on siis tässä hiukan edessä. TV-taso ei ole niin akuutti, kuin meidän makuuhuoneeseen tarvittava vaatekaappi tai takkahuoneen huonekalut. Välipäivinä onneksi päästään niissä eteenpäin, koska Tori.fi:stä löytyi loistavassa kunnossa oleva nahkasohva, joka on lähes samanvärinen kuin nykyisemme mutta sirompi. Vaatekaappikin lähtee samalla reissulla jostain myymälästä mukaan.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s