Viikko muuttoon ja draamaa enemmän kuin tarpeeksi

Todellakin, pari kuukautta vierähti nopeasti ja viikon päästä viikonloppuna olisi muutto. Vatsasta vähän kouraisee ajatuskin, sillä viimeiset pari viikkoa on ollut vastoinkäymistä toisen perään.

Kaikki oikeastaan alkoi siitä, että kylpyhuoneen urakoitsija ei – yllätys yllätys – saanut töitään ajoissa valmiiksi, vaan aikataulu venyi kriittiset kaksi viikkoa, kun päivääkään ei olisi ollut ylimääräistä hukattuna. Jouduimme huomauttamaan myös useaan otteeseen pohjatöiden laadusta, sillä mikrosementin alla tulee olla todella sileä ja virheetön pinta, koska mikrosementillä ei voi pientäkään nypyä tai kohoumaa ns. oikaista. Lopulta emme enää jaksaneet odottaa, vaan pistimme pelin poikki ja puolisoni oikaisi epätasaiset seinät tasoitteella. Huolimattomuus ja aikataulun venyminen saatiin neuvoteltua hinnassa, joten ei tarvitse asiasta liian käärmeissään olla.

Aikataulun venyminen vain sai aikaan sen, että joudumme muuttamaan taloon ilman, että kylpytilat ovat valmiit. Ilmankosteudesta riippuen mikrosementillä vie aikaa kuivua 3-9 päivää, jonka jälkeen pinta lakataan, ja lakan kuivuminen vie 2-4 päivää. Lakkaamaan päästään siis vasta joskus ensi viikonlopun jälkeen.

Kuluvan viikon alussa saatiin kokea hiukan verenpainetta nostavia hetkiä, kun yritimme selvittää HTH-keittiökaappien tarkempaa toimituspäivää, sillä se oli ilmoitettu tilausvahvistuksessa vain, että ”viikko 42”. Meiltä siis puuttui muutama alakaappi sekä yksi pieni yläkaappi, jotta mallikeittiöstä saataisiin L:n muotoinen.

Yritimme olla yhteydessä Tampereen myymälään puhelimitse ja sähköpostilla, kunnes selvisi, että asiakkaan näkökulmasta pahin mahdollinen oli tapahtunut: liike on mennyt konkurssiin. Puhelimiin ei vastattu, sähköpostit katosivat bittiavaruuteen. Meillä ei ollut tuossa vaiheessa mitään varmuutta siitä, että kaapit tosiaan olisivat matkalla.

Alla olevassa kuvassa näkyy tilanne, mihin keittiö jäisi ilman lisäkaappeja.

Ilman kaappeja ei saataisi tasoja paikalleen. Ilman tasoja ei saataisi vesipistettä ja liesitasoa paikalleen.

Ilman kaappeja ei saataisi lattiaa asennettua loppuun, koska lattia pitää asentaa kaappien ympärille.

Toimitusajat ovat 4-6 viikkoa, jos tilauksen joutuisi tekemään toisen myymälän kautta.

4-6 viikkoa ilman kunnollista keittiötä…

Soitimme Vantaan myymälään, mistä neuvottiin olemaan yhteydessä Tanskaan heidän pääkonttoriinsa. Tein sen puhelimitse ja sähköpostitse, mutta mitään vastausta ei kuulunut.

Kunnes keskiviikkona tuli soitto Postin logistiikkakeskuksesta: ”Teille olis tollasia keittiönkaappeja tulossa, millonkas tullaan tuomaan?”

Phuuh, vähän liikaa draamaa yhdelle viikolle!

Kiitos ystävien ja appiukon avustuksen meillä on nyt myös keittiö paikallaan, kuten alta näkyy.

img_8360
Sähkö-putkimies tulee ensi viikolla asentamaan liesitason ja vesipisteet. Kyllä, olemme onnistuneet löytämään sellaisen yksisarvisen, joka osaa tehdä molempia ja on vieläpä hyvä työssään!

Tänään saadaan lattia asennettua loppuun keittiöstä ja ensi viikolla voi vahata tuon puisen tason vasemmalla. Päädyimme sittenkin puutasoon kivisen sijasta, koska remonttibudjetti ei antanut myöten.

Alla näkyvissä kuvissa on Epoqin keittiökaapit, jotka tilasimme HTH:n malliston lisäksi. Integroidut kodinkoneet on jo paikoillaan, mutta en tänään ehtinyt ottaa vielä kuvaa niistä. Kontrasti on aikamoinen ja täytyy sanoa, että onneksi ei kokonaan mustaa keittiötä hankittu. Nyt mielestäni nämä täydentävät toisiaan hienosti.

Viikon aikana pitäisi saada vuokra-asunto pakattua ja loput kriittiset työt tehtyä. Onneksi osa niistä on ulkoistettu juuri sille yksisarviselle eli sähkäri-putkarille ja päätin mielenrauhan (ja verenpaineen) vuoksi ottaa myös loppusiivouksen siivousfirmalta. Eipä tarvitse sitten työpäivän päätteeksi pikkutunneille pölyä hinkata.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s