Hups kultsi, tein valkoisen lattian

Kuluvalla viikolla on tehty edistystä lattiarintamalla. Päämakuuhuone sai valkolakattua saarniparkettia ylleen ja olohuone-takkahuone-akselilla oleva vanha parketti hiottiin ja vahattiin ensimmäisen kerran Osmo Colorin Silkki- sävyisellä puuhavahalla. Ihastuimme edellisessä asunnossa vahatun lattian jalkatuntumaan, sekä helppoon ylläpitoon. Kolhut ja kulumat voi korjata paikallisesti ilman, että tarvitsee jokaista neliösenttiä uusia, kuten lakatussa lattiassa. Vaha myös patinoituu mielestäni kauniimmin kuin lakka.

img_8234
Olohuoneen lattia hiottuna.
img_8236
Päämakuuhuoneen saarniparketti.
img_8237.jpg
Ero vanhan ja uuden parketin välillä on aika huomattava.

Puolisoni vahasi lattiaa eilen illalla pitkän päivän päätteeksi, kunnes soitti minulle ”tämä on sitten aika valkoinen, että millainen se sun visio olikaan..?”

Visio oli alla näkyvän kuvan mukainen. Vaalea, mutta selkeästi puun syyt näkyviin jättävä.

Alla näkyy ero yhdellä kerroksella vahatun ja sen makuuhuoneen uuden saarniparketin välillä. Tulihan siitä nyt, noh.. valkoinen.

img_8253
Hups!

Puu kuultaa kyllä lävitse, etenkin takkahuoneessa, joka on kaikista valoisin huone. Mutta ei se ihan mennyt siten kuin kuvitelmissa.

img_8254
Takkahuoneen lattiaa.

Pinnasta puuttuu vielä kevyt välihionta ja päällimmäinen kerros eli öljyvaha, joka tekee pinnasta likaa hylkivän. Hetken piti valkoisuutta vähän yskähdellä, mutta onhan se nyt ihan julmetun nätti.

IMG_8251.JPG

img_8255
Kännykkäkuvissa lattia näyttää jotenkin vähän laikukkaalta miltä se ei livenä taas näytä.
IMG_8256.JPG
Takkakin sai kuluvalla viikolla uuden maalipinnan!

Bauhausin mallipalassa puuvaha oli paljon läpikuultavampi, mutta tuostahan tulikin yllättäen hieno. Vähän sama juttu kuin keittiön kanssa eli ei sellaista aluksi ihan suunniteltu, mutta kun sellainen tupsahti syliin, mennään sitten sillä.

 

 

Mainokset

2 vastausta artikkeliin “Hups kultsi, tein valkoisen lattian”

  1. Tuliko lattiasta yhdellä vahauskerralla noin valkoinen, vai vahasitteko sen kahdesti? Ajatuksissa olisi saada saarnitasoon ajan patinaa vahaamalla se joko samalla luonnonvalkoisella kuin teillä tai sekoittamalla joukkoon hieman helmenharmaata. Jos vaha on noin peittävää, niin täytynee sekoittaa kirkasta joukkoon.

    Tykkää

    1. Tästä tuli tosiaan yhdellä kerralla peittävä vaikka Bauhausin myyjä kovasti toista väitti. Vahapurkissa lukee myös että peittävä, joten suosittelen tosiaan kirkasta joukkoon tai sitten ottamaan sen puolipeittävän 🙂

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s