Edistystä remonttirintamalla

Talolla on nyt rymsteerattu kohta kaksi viikkoa ja yllättävän vähän on tullut vastoinkäymisiä vastaan. Tähän mennessä on tullut kolme pientä yllätystä, kaksi kylpyhuoneessa ja yksi keittiössä.

Aloitetaan keittiöstä.

Kaappien lähdettyä parempiin ”suihin” huomasimme, että keittiö lattia oli asennettu kaappien ympärille eikä alle. Vanhassa keittiössä oli hella nurkassa, jolloin lattia oli siitä kohtaa viisto. Tämän vuoksi uudet kaapit eivät olisi peittäneet sitä mitenkään järkevästi. Ensin suunnittelimme tilalle vinyylilankkua ja että säilyttäisimme ”ruokasalin” eli ikkunaerkkerin kohdalla lattian, mutta suunnitelmiin tuli muutos, kun lattiaa ei saanutkaan siististi irti. Koko keittiön lattia meni siis uusiksi.

img_7898

Yllä olevissa näkyy myös jo tasoitetut seinät keittiössä sekä kertaalleen pohjamaalattu katto. Kylläpä tuli valoa! Keittiön ikkunat suuntaa pohjoiseen, jolloin sinne ei luonnostaan tule kovin paljon valoa. Uusi lattia odottelee vielä autotallissa. Bauhausin alennusmyynneistä löytyi hyvän oloista mattavalkolakattua saarniparkettia, jota tulee keittiön viereiseen makuuhuoneeseen myös eli entiseen ”siniseen unelmaan”.

Enää pitää vain toivoa, että vanhan parketin sävytys onnistuu ja lattiat eivät riitele kovin pahasti toistensa kanssa.

Sitten kylpyhuoneeseen. Urakoitsija löysi suihkuseinän takaa suuren hiiren pesän, jonka vuoksi seiniä avattiin alaosasta laajemmalta alueelta. Kuntokartoituksessa näkynyt kohonnut kosteus saunassa ei osoittautunut lainkaan ihmeelliseksi jutuksi.

Hiukan enemmän päänvaivaa urakoitsijalle on aiheuttanut tuo alla olevassa kuvassa oleva ”pukuhuoneen” seinäke, jonka haluamme pois. Sen takana on WC-istuin ja se olisi tarkoitus kääntää 90 astetta ikkunaseinälle. Tuon seinäkkeen sisällä kulkee vain vesiputki, iso kasa sähköjohtoja ja viimeisenä silauksena nuo kaksi puupalkkia, jotka osoittautui kantaviksi.

Oikeanpuoleinen palkki osoittautui kuitenkin ”leijuvaksi”, eli se on ilmeisesti tarkoitettu kantavaksi, mutta yläosastaan se ei ole koskaan ollut kiinni, vaan se on ns. leijunut ilmassa. Seinäke saadaan siis pois, mutta ikkunaseinälle joudutaan koteloimaan tuo yksi palkki, mikä on harmi. Olimme nimittäin suunnitelleet tuolle seinälle säleikköä lämpökäsitellystä puusta ja sen taakse tulisi ledivalot.

Screen Shot 2017-08-07 at 12.34.00
Kuva on hippasen jäljessä suunnitelmista. WC-istuin tulee siis vasemmalle ikkunan alle, lavuaaria ei tule ja istuimen oikealle puolelle tulee pitkä penkki. Nyt kahden ikkunan väliin seinälle jää vielä se palkki.

Saimme idean säleikköön yhdestä asuntomessukuvasta. Vaalean puun sijasta meille tulee todennäköisesti lämpökäsiteltyä leppää ja sen löytäminen onkin ollut ihan oma prosessinsa. Haluaisin tuota samaa kalanruotokuviota, mutta sitäpä onkin aikamoinen homma askarrella ja helppohan tässä on vain osoitella sormella, että ”mä haluan ton”, kun ei itse tarvitse sirkkelöidä.

uniikki-4-pukuhuone

Keittiörintamalla päästiin myös eteenpäin ja mallikeittiöön on tilattu HTH:lta lisää kaappeja, jotta se saadaan oikean muotoiseksi. Alla olevassa kuvassa näkyy merkittynä jääkaappiseinä ja ne kaapit tilaamme Epoqilta ihan hinnan vuoksi, mutta myös siksi, etten halunnut kokonaan tummanruskeaa keittiötä.

Screen Shot 2017-08-28 at 15.14.16

Keittiötason suhteen olemme jahkailleet, sillä emme ole vielä päättäneet tilaammeko lisää kivitasoa. Sitä tarvittaisiin yli kolme metriä ja hinta on sen mukaista. Puutason yhdistäminen houkuttelisi, jolloin ikkunaseinälle tulisi puuta ja lavuaariseinä olisi kiveä. Pinterestistä on ollut todella vaikea löytää inspiraatiokuvia, sillä suurimmassa osassa kahta materiaalia ei ole yhdistetty vierekkäin vaan esimerkiksi saarekkeeseen.

c771e7aa1d7b90d69ac651cd8d35f836
Ceasarstone Woodland.

walnut_wood_countertops_7856_2

Viikonloppuna on tiedossa laattojen ja mikrosementin osto, sekä pitäisi päättää vihdoin seinien värit eri tiloissa. Ehdimme jo alkuviikosta päätyä yhteen värilastuun, mutta onneksi mallailimme sitä vielä talolla eri  valossa, koska se näyttikin siellä vihertävältä. Vuokra-asunnolla se oli jälleen harmahtava.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s