Avaimet kotiin

Siinä on aina jokin ihan oma fiiliksensä, kun saa avaimet omaan uuteen kotiin. Astelee sisään kirjaimellisesti omistajan elkein ja ryhtyy mittailemaan, punnitsemaan ja pohtimaan huonekalujen sijaintia, uusia hankintoja, vanhojen tuunaamista. Jokaisessa asunnossa on oma henkensä ja tunnelmansa. Se, mikä sopii toisaalle, näyttää hölmöltä jossain muualla.

Eräs ystävä kommentoi taannoin uuden kotinsa sisustusta, ettei olisi koskaan kuvitellutkaan edelliseen kotiinsa sellaisia ratkaisuja. Mutta uuden asunnon henki suorastaan vaati sitä.

Nyt meillä on sinänsä kiinnostava tilanne, että talon nykyiset pintamateriaalit ja värit ovat lähes yksi yhteen meidän lapsuuden ajoilta. 1990-luvun tunnelma yhdistyy minulla läksyihin ja piirrettyihin. Sunnuntain tv-maratooneihin, kun ensin tuli Frendit, sitten Simpsonit ja sitten jotain muuta. Radiossa soi Neon2 ja hyllyssä oli rivi My Litle Ponyja, Neiti Etsiviä ja Pikku Vampyyri kirjoja. Minulla oli akvaario tai hamsteri, riippuen vuodesta.

Ihanista muistoista huolimatta tuohon aikaan ei ole kaipuuta. Nyt rakennetaan ruuhkavuosista nauttivalle perheelle omaa kotia ja samalla meidän pikku Remonttijarrulle niitä ihania lapsuusmuistoja.

Tämä remontti on suurin tähän astisista pintaremonteistamme. Tajusin sen tänään, kun peukalot rakoilla rapsutin tapettia olohuoneen seinistä. Aiemmin olemme lähinnä maalanneet, asentaneet ehkä muutaman lattian, laatoittaneet keittiön välitiloja ja tuulikaapin lattioita.

Nyt ennen muuttoa pitäisi saada valmiiksi:

– kylpyhuone

– keittiön asennus

– olohuone-keittiö-takkahuone-eteisaula-akselilta (n.70m2?): seinistä tapetin poisto, pohjatyöt ja maalaus, katon maalaus, parkettilattian hionta ja valkolakkaus/-vahaus.

Että mikä vapaa-aika? Mutta kyllä se rapsuttelu, hinkkaus ja puunaus on sitten niin kivaa! Eikä onneksi tarvitse ihan kaikkea yksin tehdä, vaan apukäsiä on tarjolla.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s