Vaaleaa, ei valkoista

Asunnon seinissä on tällä hetkellä tapetit lukuunottamatta takkahuonetta ja kahta makuuhuonetta. Kahdessa pienemmässä makuunhuoneessa on ”vain” ne perinteiset ysäriboordit katon rajassa.

Meidän on tarkoituksena maalata puun värinen katto, poistaa tapetit ja sävyttää parketti, mutta sävyjen valitsemisessa on ihan oma hommansa.

Aiemmissa asunnoissa meillä on useimmissa seinissä ollut maalarinvalkoista, joka on kylmä ja hiukan harmahtava valkoinen. Valkoisten kattolistojen kanssa sävyero on ollut usein huomattava ja mielestäni maalarinvalkoinen on sen vuoksi usein vähän tunkkaisen ja likaisen värinen.

Meillä on myös usein ollut tehosteseiniä, joissa on ollut joko tapetti, yksisävyinen maali tai efektimaalaus. Tehosteseinä tuntuu kuitenkin nyt jo hiukan väsyneeltä ajatukselta, tai sitten tulevasta remontista jo valmiiksi uupuneet aivot eivät jaksa lähteä vielä hifistelemään mitään.

Meidän suunnitelmissa oli aiemmin ostaa hiukan vanhempi puutalo, mieluiten rintamamiestalo, jolloin olin suunnitellut, että seiniin voisi laittaa kaikkialle sävytettyä vaaleaa. Pinterestiä tuntikausia tuijoteltuani sain myös puolison vakuuttumaan tästä ajatuksesta ja nyt pitäisi enää keksiä mikä tai mitkä sävyt seiniin laitetaan.

IMG_7905
Kännykällä otetussa kuvassa sävyvaihtoehdot nykyisen vuokrakämpän keittiön seinää vasten.

Kuvassa alimmaisena oleva ”Ajopuu” on meillä ollut käytössä todella usein. Se on ollut todella monikäyttöinen maali. Epäilen sit kuitenkin hippasen liian tummaksi nykyiseen taloon. Tuossa olisi kuitenkin iso lista potentiaalisia seinäsävyjä koko talon tiloihin.

Myös tumman sininen sekä salvian vihreät kiinnostelee kovasti, etenkin makuuhuoneisiin. Niitä pitää ehkä kuitenkin lobata kotona vielä jonkin verran. 😉

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s