Talokaupat

FullSizeRender.jpg copy

Alkuviikosta tapahtui jotain jännittävää: allekirjoitimme omakotitalon (kirjoitin ensin vahingossa omakotilon heh) kauppakirjat. Pitkäaikainen haave on toteutunut, ja vaikka se ei mennytkään alkuperäisten suunnitelmien mukaan (niistä lisää myöhemmin), on olo kuitenkin nyt helpottunut, innostunut ja samaan aikaan aika kauhistunut.

Olemme haaveilleet puolisoni kanssa omakotitalosta, mutta pääkaupunkiseudun hintataso loi sille haaveelle ylitsepääsemättömän esteen, kunnes eteemme avautui mahdollisuus muuttaa Turkuun! Otimme tuosta mahdollisuudesta kunnolla rinnuksista kiinni ja lähdimme uuteen seikkailuun uudessa kaupungissa.

Kuukausien etsimisen jälkeen talo seisoa tönöttikin ihan nenämme edessä, 500m päässä nykyisestä vuokrakodistamme. Se ei ollut a) puutalo, b) hirsitalo, c) rintamamiestalo, d) tunnelmallinen, e) ja ties mitä, mutta se on sellaisella paikalla, että oksat pois.

Sovimme ennen koko talon etsimisprosessiin lähtemistä, että tällä kertaa emme tingi yhdestä ainoasta paikasta: sijainnista. Taloa voi rymsteerata, remontoida, puunata ja puleerata melkein mielin määrin, mutta sille sijainnille ei nyt vain yksinkertaisesti voi mitään.

Meillä kävi tuuri muutettuamme Turkuun, sillä saimme vuokra-asunnon luonnonläheiseltä alueelta, joka muutettuamme paljastui suorastaan paratiisimaisen kauniiksi ja hiljaiseksi sijainniksi. Tällaisille pensakoista, vedestä, metsistä ja pöpeliköistä tykkääville betonilähiöstä ja lentomelusta muuttaneille tuntui käsittämättömältä, että ihan joka ikinen turkulainen ei haluaisi asua samalla alueella!

Löytämämme talo oli – ja on! – siis kauniilla paikalla. Talo itsessään on yksikerroksinen 1991 valmistunut tiiliverhoiltu omakotitalo, joka on sisäpinnoiltaan alkuperäisessa kunnossa. Meissä ei ole ihan vähänkään remonttireiskojen vikaa, joten lähdemme nyt hiljalleen työstämään taloa arvoiseensa kuntoon ja päivittämään sitä nykyaikaan.

Tervetuloa lukemaan!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s