Kylpyhuoneen suunnittelua

Talon kylpyhuone on kuntotarkastuksen mukaan ikäisekseen oikein hyvässä kunnossa, mutta tullut jo käyttöikänsä päähän. Kylpyhuoneen pohja ei mielestämme ole myöskään täysin optimaalinen, vaan siinä on hukkaneliöitä.

Alla olevassa kuvassa näkyy kylpyhuonetta nykytilassaan. Tila on ikäisekseen yllättävän siisti ja saumatkin olivat ihan hyvässä kunnossa. Huomaa, että tilasta on pidetty hyvää huolta vuosien saatossa.

IMG_7703.PNG copy

Alla näkyvässä kuvassa näkyy kylpyhuoneen sijainti. Tilaan on kulku takkahuoneen ja kodinhoitohuoneen kautta. Pohjakuva ei ole mittakaavassa ja siitä puuttuu elementtejä, kuten WC-istuin kylpyhuoneen sisääntulon vasemmalta puolelta. Takkahuoneesta on myös kulku pihalle, vaikka kuvassa ei näy ovea.

FullSizeRender.jpg copy.jpg

Kodinhoitohuoneeseen emme vielä aio koskea, sillä se on ihan siisti. Pohjakuvassa näkyä pukuhuone on taas aika erikoinen pieni välikkö, jonka ensin aioimme purkaa, mutta emme vielä tiedä tuon välikön lopullista kohtaloa. Se tuntuu niin ikään hukkaneliöltä. Kodinhoitohuoneessa on kaappitilaa enemmän kuin tarpeeksi, joten kaappeja siihen ei tarvita.

IMG_7705.PNG copy
Välikön puupaneloinnin ehkä voisi kirkastaa vaalealla vahalla ja asentaa vaikkapa kiinteän penkin? Välikkö on myös nykyisellään hyvin hämärä.

Alla on toinen (valitettavan huonolaatuinen) kuvakaappaus kylpyhuoneen pohjasta. Tuossa kuvassa näkyy ilmeisesti aiemmin rakennusaikana suunniteltu suihkukaapin paikka sekä myös lavuaari, joita ei tilaan kuitenkaan koskaan ole asennettu.

Screen Shot 2017-08-04 at 14.30.12

Saunasta ei vielä ole tämän isompia kuvia, mutta sen suhteen meillä on kunnianhimoinen suunnitelma. Haluaisimme kovasti puukiukaan. Kylpyhuoneen yksi nurkkaus pitää sisällään takkahuoneen hormin ja tästä puolisoni saikin kipinän ajatuksesta, että pyöräytämme saunan paikan kokonaan ja sijoitamme sen vastapäätä sitä, missä se nykyään on. Näin kylpyhuone saisi myös luonnonvaloa lisää entisestä saunan ikkunasta.

IMG_7704.PNG copy

Puolisoni on rakennuspiirtäjä koulutukseltaan, joten mittakaavassa toteutetut suunnitelmat onnistuvat ihan omasta takaa. Ainoastaan kunnollinen piirustusohjelma puuttuu, sillä kotikoneemme ei juuri jaksa sellaisia pyöritellä vaan vanha mäkki uuvahtaa heti. Alla kuitenkin alustava arvio siitä miltä saunan paikan vaihtaminen voisi näyttää.

20668113_10155585646024231_211843970_n

Kuvassa olevat ruskeat elementit ovat esimerkiksi penkkejä. Vasemmalla seinustalla oleva systeemi on pyyhekuivain. Nykyisessä vuokra-asunnossamme ei sellaista ole, ja se säästää mielestäni merkittävästi pyyhepyykkiä, kun pyyhkeet eivät ala haisemaan tunkkaiselta. Lämmin pyyhe suihkun jälkeen tuntuu myös ihanalta.

Lavuaaria ei tila mielestäni tarvitse, koska sellainen löytyy heti kodinhoitohuoneesta, mutta asiaa pitää vielä pohtia. Ikkunat ovat myöskin kapeita ja korkealla, joten sen suhteen ne eivät aseta esteitä seinään kiinnitetyille elementeille.

Materiaalivalintojen suhteen olemme kallistumassa voimakkaasti laatan ja mikrosementin yhdistelmälle. Esimerkiksi Villa Vohlu -blogissa on tällainen ratkaisu toteutettu oikein onnistuneesti! Olemme innostuneet myös samanlaisesta värimaailmasta, vaikka lattiasauman pitäisin suht tummana ihan siivouksen kannalta.

Värimaailmassa kiehtoo harmaa betoni, mustat yksityiskohdat sekä lämmin puu.

https://gietvloer-wand.nl/wp-content/uploads/2017/02/badkamer-microcement-amsterdam-9web.jpg
Kuva: Van Hollandese Bodem
http://www.interiorjunkie.com/10x-betonnen-badkamers/
Kuva: Interiorjunkies

Ihan noin suurta laattaa tuskin laitamme lattiaan, koska kaato menee hankalaksi, mutta onhan näitä periaatteita ennenkin venytetty. 😉

Mainokset

5 vastausta artikkeliin “Kylpyhuoneen suunnittelua”

 1. Kiitos kommentista. Itsekin pidän saunaa ja pesuhuonetta todella onnistuneena meidän projektissa. Tuota alempaa pinterestistä pongattua kuvaa meilläkin aikanaan insipiraatiokuvana käytettiin sisustussuunnittelijan kanssa. Seinän värinen harmaa saumalaasti valittiin lattiaan siksi, että harmaa saippualikatöhnä ei niin paljoa näy kuin tummassa. Mene ja tiedä. Saunatuvassa meillä on sama laatta tummalla saumalla. T: Rolle / Villavohlu

  Tykkää

  1. Ahaa, se onkin seinän värinen sauma siinä kuvassa! Näytti vaalemmalta, mutta sehän onkin järkevin sävy. Meillä on ennen ollut wc-tilassa tumma sauma tummassa laatassa ja siihen tuli siivouksen yhteydessä ilmeisesti hiukan kalkkijäämiä, joten se näytti aina vähän ”pölyiseltä”. Pitää vielä pohtia mikä olisi hyvä ratkaisu nykyiseen projektiin. Mikä tuo mikrosementtisävy teillä on seinissä?

   Tykkää

   1. Joo tummassa laatassa näyttää vaaleammalle kuin mikrosementtiseinä ja valkoisessa vessan seinässä tummemmalle. Seinien sävy on SBL:n Plata.

    Liked by 1 henkilö

 2. Kauniita ovat nuo molemmat mutta miettisin vielä tuota puutasoa pesualtaiden alle. Vaikka sen käsittelee miten niin veden kanssa se menee ikävän näköiseksi ja kuka jaksaa joka pisaraa heti olla kuvaamassa. Kysypä Satulta kokemusta siitä.

  Tykkää

  1. Niin siis tuo kuva on vain inspiraationa ja kylpyhuoneeseen ei ole tulossa lainkaan altaita tai tasoja. WC on sitten erikseen. Edellisessä asunnossahan meillä oli puutaso pikku wc:ssä ja sen kanssa ei ollut mitään ongelmaa. 🙂 Mutta kulhomaista allasta en enää ikinä valitsisi, sen alareunat kerää vain kaiken pölyn ja lian itseensä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s